מרכיבים: (ל-3 מנות):
- 1 כוס שעועית מש יבשה או 3 כוסות מש לאחר הנבטה
- 5 שיני שום
- 1 בצל בינוני
- 1 עגבנייה גדולה
- 2-3 כפות שמן
- 400 גרם תרד (עלים בלבד, טריים או קפואים)
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 5 כפות טחינה גולמית (מומלץ טחינה מלאה)
- מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה:
מבשלים את המש בסיר עם מים עד התרככות (מש יבשה זקוקה ל-40 דקות בישול, ומש מונבטת יכולה להסתפק בכרבע שעה).
מסננים את המים.
קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה במחבת עמוקה או בסיר.
פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת, יחד עם המלח והפלפל.
קוצצים את העגבניה ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את התרד ומבשלים תוך בחישה כ-5 דקות.
מוסיפים את המש למחבת.
מוסיפים את מיץ הלימון והטחינה ומערבבים והתבשיל מוכן. בתאבון.