שעועית מש מונבטת היא אפילו יותר בריאה מזו הרגילה, היא מוסיפה אנזימים חיוניים ומסייעת למערכת העיכול.
אז איך מכינים אותה? ממש בקלות.
מרכיבים :
1 כוס שעועית מש
2 כוסות מים
אופן ההנבטה:
נשפוך את השעועית בקערה קטנה ונכסה במים עד שקו המים עובר את השעועית.
נשאיר את הקערה כך למשך כל הלילה בחוץ ולמחרת נסנן ונשטוף היטב את השעועית דרך מסננת.
נניח את המסננת מעל לקערה וכל שלוש שעות נשטוף היטב.
כעת נחכה שהשעועית תעבור את תהליך ההנבטה ותגדל לגודל של 1 ס״מ, כשזה יקרה נעביר לקופסה ונאחסן במקרר. היא נשארת טובה למאכל כשבעה ימים. ושיהיה לבריאות.