המרכיבים:
1 כוס עדשים ירוקות. להשרות במים למשך 4 שעות.
5 כפות שמן זית.
4 בצלים קצוצים דק.
2 כוסות אורז שטוף היטב במים זורמים.
לתיבול:
2 כפיות גדושות מלח דק
1 כפית פלפל שחור, טחון טרי
1/2 כפית כורכום
4.5 כוסות מים
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים למשך 4 שעות. מסננים, מעבירים לסיר.
מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות ומסננים את המים.
מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל, כמון וכורכום. מטגנים 2 דקות.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות.
מכבים, משהים 15 דקות ומערבבים.
יש בשלנים המוסיפים 1/2 כפית קינמון או 1/2 כפית כורכום לתבשיל.